Μιτσίδης: Ζυμαρικά και άλευρα τεσσάρων γενεών

  30/10/2017 11:37
Μιτσίδης: Ζυμαρικά και άλευρα τεσσάρων γενεών

Μιτσίδης: Ζυμαρικά και άλευρα τεσσάρων γενεών

  30/10/2017 11:37
Άρρηκτα συνυφασμένη με ζυμαρικά και άλευρα η εταιρεία Μιτσίδη συμπληρώνει φέτος 85 χρόνια δραστηριότητας, με τον παραδοσιακό πετρόμυλο των αδελφών Χρυσόστομου και Κώστα στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας το 1932, να αποτελεί σήμερα την μεγαλύτερη βιομηχανία στον τομέα της στην Κύπρο με έντονη παρουσία στο εξωτερικό. 

RELATED ARTICLES

H&M Κύπρου: Ψώνια και online

Η Γαλακτοβιομηχανία «ΑΛΑΜΠΡΑ» σε Διεθνείς Εμπορικές Εκθέσεις

Νέα ανακαινισμένα Famous Sports #Platinum

Opel Grandland X: Υποψήφιο για το βραβείο του AUTOBEST «Best Buy Car of Europe 2018»

Συνεργασία Ομίλου GAP VASSILOPOULOS με RETAIL@LINK


Οι εξαγωγές του Ομίλου αντιπροσωπεύουν το 17% της ετήσιας παραγωγής με τα προϊόντα να τοποθετούνται στα ράφια μεγάλων αλυσίδων όπως ASDA και TESCO στο Ηνωμένο Βασίλειο. Παράλληλα, η γκάμα των προϊόντων πέραν των ζυμαρικών επεκτείνεται και σε συναφή προϊόντα όπως πουργούρι, προϊόντα ντομάτας, έτοιμες σάλτσες και κινόα, όλα με το όνομα Μιτσίδη.

Διαβάστε ακόμα: Ποιοι πετάνε, πότε και με πόσα για Αθήνα

Στον Όμιλο έχουν ενσωματωθεί πλέον μέλη της τέταρτης γενιάς η οποία μαθαίνει από την τρίτη, συνεισφέροντας και η ίδια με τις δικές της γνώσεις και απόψεις. Η Μαριέττα Μιτσίδη, marketing manager του Ομίλου, εξιστορεί στο InBusinessNews το business story του Ομίλου, τα νέα πρόσωπα στην εταιρεία, τις διεθνείς συμφωνίες καθώς και τις προκλήσεις με τις οποίες βρίσκεται αντιμέτωπος ο Όμιλος. 

Συμπληρώνονται φέτος 85 χρόνια δραστηριότητας για την εταιρεία Μιτσίδη, ένα όνομα το οποίο έχει διασυνδεθεί με τα ζυμαρικά και άλευρα. Θα θέλαμε έτσι περιεκτικά να μας πείτε ποιο είναι το business story πίσω από την εταιρεία Μιτσίδη, πότε άρχισε και πως άρχισε να δραστηριοποιείται στην κυπριακή αγορά και ποιοι ήταν οι κύριοι σταθμοί στην πορεία της εταιρείας; 
Η επιχείρηση ξεκίνησε το 1932 ως συνεταιρισμός από τα αδέλφια Χρυσόστομο και Κώστα Μιτσίδη, οι οποίοι μέχρι τότε ασχολούνταν με το εμπόριο ξυλείας. Κάποιες τυχαίες συγκυρίες τους οδήγησαν στην αγορά ενός παραδοσιακού πετρόμυλου στην καρδιά της παλιάς Λευκωσίας και έτσι ξεκίνησαν για πρώτη φορά να δραστηριοποιούνται στον τομέα της αλευροποιίας και μακαρονοποιίας. Το αλεύρι Μιτσίδη μπήκε από τότε στην αγορά, ενώ τα πρώτα μακαρόνια της επιχείρησης, πωλούνταν χύμα σε ξύλινες κάσες και αργότερα τυλιγμένα σε ένα μπλέ χαρτί, σε συσκευασίες της μισής και μίας οκάς. Επώνυμα, τα μακαρόνια Μιτσίδη μπήκαν στην Κυπριακή αγορά το 1962, με τη δημιουργία του πρώτου «αυτόματου» Μακαρονοποιείου. Σημαντικός σταθμός στην ιστορία των μακαρονιών Μιτσίδη ήταν και το 1965, όταν μπήκαν στην αγορά τα πρώτα Χωριάτικα Μακαρόνια, τα οποία παραμένουν μέχρι σήμερα από τα πιο πετυχημένα προϊόντα της εταιρείας. Την ίδια χρονιά πραγματοποιήθηκε και η πρώτη εξαγωγή μακαρονιών από την Κύπρο στην Αγγλία. Με τα χρόνια η επιχείρηση συνέχισε να μεγαλώνει και να εξελίσσεται, περνώντας από γενιά σε γενιά. Το 1972 κτίστηκε νέος Αλευρόμυλος στον χώρο του παλιού, ο οποίος είχε καταστραφεί ολοσχερώς σε πυρκαγιά, με το κτίριο αυτό να στεγάζει τον Αλευρόμυλο Μιτσίδη μέχρι σήμερα. Το 1988 κτίστηκε το νέο Μακαρονοποιείο στην Βιομηχανική Ζώνη Ιδαλίου και περίπου 10 χρόνια αργότερα προστέθηκαν τα κεντρικά γραφεία του Ομίλου, οι κεντρικές αποθήκες, η μονάδα επεξεργασίας αλεύρων και τα σιλό σιτηρών. Σήμερα, ο Όμιλος Μιτσίδη αποτελεί την μεγαλύτερη βιομηχανία αλεύρων και ζυμαρικών στην Κύπρο, με έντονη παρουσία και στο εξωτερικό. Τα μακαρόνια Μιτσίδη έχουν καθιερωθεί στη συνείδηση του Κύπριου καταναλωτή σαν τα αγαπημένα μακαρόνια της Κύπρου, αφού εδώ δεκαετίες κυριαρχούν με διαφορά στην Κυπριακή αγορά. 
Σχολιάστε την Είδηση
Πίσω στην αρχή της σελίδας